Werkkostenregeling instellen en gebruiken
  Menu - Financieel - Werkkostenregeling

Stap-voor-stap uitgelegd
  • Werkkostenregeling activeren voor KING Finance
    Om gebruik te kunnen maken van de Werkkostenregeling in KING Finance, dient u ervoor te zorgen dat onderstaande instellingen zijn uitgevoerd. Om de instellingen in te kunnen voeren, heeft u als gebruiker toegang nodig tot de tabellen Dossier en Grootboek.
Instellingen
  • Instellingen vastleggen
    Menu - Financieel - Werkkostenregeling - Dossier
    De verschillende onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers gaat u vastleggen in KING Finance door aan de betreffende boekingsregels een werkkosten-dossiercode te koppelen. Als de module Werkkostenregeling is geregistreerd, worden in de tabel Dossier de dossiers [WKR belaste werkkosten] en [WKR vrijgestelde kosten] standaard meegeleverd. Ziet u deze niet? Dan kunt u deze zelf nog aanmaken door gebruik te maken van de knop [Nieuw].
    Menu - Financieel - Werkkostenregeling - Grootboek
    Alleen grootboekrekeningen met de instelling "Baten/Lasten" kunnen hiervoor worden gebruikt.
    In de tabel Grootboek dient u voor iedere grootboekrekening, die voor de Werkkostenregeling in aanmerking komt, het veld "Dossier verplicht" aan te vinken. In het veld "Voorkeursdossier" selecteert u het betreffende dossier.
Boekingen voor de werkkostenregeling invoeren
  • Boekingsregels invoeren
    Menu - Financieel - Boekingsprogramma
    In het Boekingsprogramma voert u de regels in die voor de werkkostenregeling in aanmerking komen. Als u een grootboekrekening met de instelling [Dossier verplicht: JA] gebruikt, dan wordt de dossiercode automatisch ingevuld in de kolom Dossier van de boekingsregel.
  • Automatisch een dossier in laten vullen
    Menu - Financieel - Bankieren - Tabellen - Herkenningscode
    Menu - Financieel - Bankieren - Afschriften inlezen
    Een dossiercode kan vastgelegd worden in een herkenningscode. Als een bankafschriftregel herkend ismet behulp van de herkenningscode zal de dossiercode na het doorboeken van de afschriftregel in de betreffende boekingsregel staan.

Werken met het rapport Werkkostenregeling
  • Vastleggen en berekenen met KING Finance
    Menu - Financieel - Werkkostenregeling - Werkkostenregeling
    Het rapport Werkkostenregeling haalt alle regels met de betreffende dossiercodes op uit de administratie en berekent vervolgens hoeveel u (nog) kunt besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Vul de velden in en klik op [OK]. Voor aanvullende informatie over de in te vullen velden, kunt u gebruik maken van de helpfunctie (F1) behorende bij het rapport.
  • Meer informatie bij de Belastingdienst
    Voor actuele informatie over de werkkostenregeling, zoals toe te passen percentages en welke vergoedingen wel en niet onder deze regeling vallen, verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.