Hoe kan ik chatten instellen en gebruiken?
  Menu - Beheer - Gebruikersbeheer - Gebruikersbeheer - Dubbelklik op gebruiker -

Stap-voor-stap uitgelegd
gebruikersrecht tot CHAT Instellen
  • Om met Chat te kunnen werken dient een gebruiker daartoe eerst rechten te hebben. Het gebruikersrecht voor Chat kan in Gebruikersbeheer ingesteld worden in het scherm [Menurechten - Programma's].

Gebruikers waarmee gechat mag worden instellen
  • Een gebruiker kan alleen chatten met de gebruikers in zijn eigen chatgroep. Een chatgroep instellen kan in KING Finance gebruikersbeheer ingesteld worden in het scherm [Chat groepen].
  • Vink in het scherm [Chat groepen] de gebruikers aan waarmee de geselecteerde gebruiker mag chatten. Deze gebruikers zullen getoond worden in het pop-up scherm Chat.

Chatten met een gebruiker
  • Een chat kan gestart worden vanuit de statusbalk onderin KING Finance. Druk op de knop [Chat] om het pop-up scherm Chat te tonen. In dit scherm wordt een lijst getoond van andere gebruikers waarmee gechat kan worden.
    • Gebruikers met een groene stip zijn online (en kunnen als ze dat willen direct antwoorden).
    • Gebruikers met een rode stip zijn offline en zien uw bericht als ze de volgende keer inloggen.
  • Dubbelklik op een gebruiker om een chat met deze gebruiker te beginnen. Het pop-up scherm "Gesprek met : [naam gebruiker]", de chatbox, wordt geopend. Type uw tekst en sluit af met [Enter] om de tekst naar de andere gebruiker te versturen. Als de andere gebruiker antwoord, dan wordt het antwoord automatisch getoond in het scherm "Gesprek met:".