Hoe kan ik de BTW-aangifte goedkeuren?
  Menu - Financieel - BTW-aangifte - BTW-aangifte

Stap-voor-stap uitgelegd
  • Modules en rechten
    De module BTW dient onderdeel te zijn van het abonnement van de gebruiker die btw-aangiftes gaat goedkeuren.
  • De gebruiker voert zijn boekingsregels in in het Boekingsprogramma. De BTW-codes in deze boekingsregels bepalen in welke tariefgroep van de BTW-aangifte iedere regel thuis hoort.
  • Iedere aangifte periode zal de accountant in iMUIS op de server de BTW-aangifte ter goedkeuring klaar zetten.
  • Vervolgens verzend de accountant een e-mail vanuit iMUIS op de server naar de gebruiker. In deze e-mail wordt melding gemaakt van het feit dat de BTW-aangifte van Periode x en Jaar y ter goedkeuring klaar staat voor de gebruiker.
  • De gebruiker kan nu de aangifte controleren en goed- of afkeuren voordat de aangifte bij de Belastingdienst ingediend wordt.
    • Start KING Finance - BTW-aangifte - BTW Goedkeuren.
    • De specificatie van de meest recente aangifte wordt direct getoond.
    • Eerdere en andere aangiftes kunt u selecteren aan de rechterzijde van het scherm.
    • Nu kunt u alle gegevens van de geselecteerde aangifte raadplegen en controleren.
    • Vervolgens kiest u voor [Akkoord] of [Niet akkoord] en typt u eventueel een opmerking voor de accountant in het tekstvak "Opmerking".
    • Klik op "Verzend naar Intermediair" om uw akkoord (of niet-akkoord) te verzenden naar uw accountant.
  • De accountant kan in iMUIS op de server direct zien welke aangiftes zijn goed- of afgekeurd. Als de aangifte goedgekeurd is zal de accountant zorg dragen voor de aangifte bij de Belastingdienst.